
Min farmor var veldig glad i tyttebær. Det var hennes favorittbær. Jeg har nok arvet hennes glede for bær og har også tyttebær som min favoritt bær. Her har jeg laget Hillostomp som er en gammel brødoppskrift. Det ligner på små lapper som har en smak som kan minne om pitabrød.
Den kommer fra Finnskogen fra finnene som innvandret fra Finnland. Det er skredmjøl eller havremel, bakepulver og tyttebær. De smaker nydelig!
Her har du min oppskrift:
250 gram skredmjøl eller havremel
300 gram tyttebær
1 ts bakepulver
Den kommer fra Finnskogen fra finnene som innvandret fra Finnland. Det er skredmjøl eller havremel, bakepulver og tyttebær. De smaker nydelig!
Her har du min oppskrift:
250 gram skredmjøl eller havremel
300 gram tyttebær
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Bland
mel og bakepulver. Har du tyttebær i fryseren, må de tine på et fat. Så kan du knuse de
med en potetstamper. Legg de på et fat, da er det lettere å knuse tyttebærene.
Deigen skal være rosa og litt våt. Lag små emner og kjevle forsiktig. Jeg har
brukt trinse på Norgesglass for å stikke ut. Bruk gjerne et stort glass eller
liten bolle for å stikke ut. Deigen
kjevles til c ½ cm tykkelse. Stekes på takke på middels varm eller i stekepanne
på høy varme og stekes på begge sider. Ferdig stekte stumper har en litt sprø
skorpe og er myke inni. De smaker nydelig med smør og brunost, eller rømme og
syltetøy. De er også gode til suppe. Hillostomp er et fint alternativ til deg som
ikke tåler hvetemel. Skredmjøl er et spesielt
helkornsmjøl av havre, som bare lages på noen få møller. Før havren males, blir
den rista på sterk varme så skallet detter av. Skredmjøl får du tak i på
enkelte spesialbutikker. Oppbevares i tett boks i kjøleskap og blir ekstra gode når de varmes opp i
brødrister.
klem Siv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar