fredag 7. mai 2021

Motti og flesk - Finnskogmat


Foto: Siv Jorde Henningstad

Er du glad i husmannskost og skogsmat, da er helt sikkert denne gamle retten fra skogfinnene i Finnskogen noe for deg. Oppskriften består av lettsaltet flesk, havremel, vann og tyttebær. Får du ikke tak i flesk, er bacon like godt. En morsom tradisjons rett som passer etter en lang tur i skogen eller tur langs vannkanten. Denne oppskriften kommer fra kokeboken til Hedmark Bygdekvinnelag. Oppskriften på havremel og vann holder helt sikkert til 4 personer også, da er det bare å øke antall skiver flesk. Håper det smaker :-)

Motti og flesk
(2 personer)
2,5 dl l vann
5 dl havremel
4-6 skiver lettsaltet flesk
Tyttebærsyltetøy

 
Slik gjør du det
Kok opp vannet og salt i ei stor gryte. Når vannet koker, tar du gryta til side. Så heller du forsiktig 5 dl havremel over vannet, slik at melet skal dekke vannflaten. Sett gryta tilbake og skru ned varmen slik at den ikke fosskoker. Vannet og melet danner små bobler på overflaten. Rør så forsiktig til små klumper. Rør forsiktig med en tresleiv slik at det blir mange små klumper. Når du ser at alt melet er blitt til små klumper, tar du gryta til side. Så steiker du flesk. Serveres med stekt, lettsaltet flesk og litt fleskefett samt rørte tyttebær. Tradisjonsdrikke er surmelk/kefir.
(Kilde: Tusen takk til Brandval Bygdekvinnelag, Hårdaskost og hærdasmat – gamle matretter fra Hedmark, Hedmark Bygdekvinnelag)

klem Siv
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hjerte for Finnskogen

Finnskogen blir ofte kalt Norges grønne hjertet med sine dype skoger, sjøer og elver som gir eventyrlige opplevelser. Ved den vakre sjøen Ho...