tirsdag 9. november 2021

Hjemmebakt julekake



Jeg er glad i førjulstiden.  Det er tiden for å tenne lys, fyre i peisen og vente på julen. I dag har jeg bakt julekake med spelt og honning. Kanskje noe for deg også? Tåler du ikke melk og mel, bytt det ut med glutenfritt mel og laktosefri melk.  Her har du min oppskrift på julekake:
Sivs julekake
1,5 dl lettmelk
1,5 dl vann
75 g smør
1/2 pakke tørrgjær
500 g spelt
1 ss honning
50 g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
2 små esker rosiner (80g)
1 egg pensling

Slik gjør du det:
Smelt smør og tilsett melk og vann til den blir fingervarm, 37C og hell den i bakebollen. Rør forsiktig inn gjær til det er helt oppløst. Tilsett mel, sukker, honning, egg, rosiner, kardemomme og salt.  Rør alt sammen til en løs deig.  Dekk bollen med et kjøkkenåndkle og la den heve 1 time. Elt deigen lett sammen og form til en rund kake. Legg kaken på et stekebrett kledd med bakepapir og dekk den med et kjøkkenhåndkle og la den heve 1 time.  Sett kaken midt i ovnen. Stekes på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Nyt hjemmebakt og nystekt julekake med smør og brunost! Flere oppskrifter på julebakst finner du her: God førjulstid!

klem Siv


 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hjerte for Finnskogen

Finnskogen blir ofte kalt Norges grønne hjertet med sine dype skoger, sjøer og elver som gir eventyrlige opplevelser. Ved den vakre sjøen Ho...