mandag 28. februar 2022

Gode vaner for god alderdomGode vaner er viktig for en god helse og en god alderdom. Velg rett mat som passer din kropp. Vær aktiv og finn tid for hvile og mindfulness. Det er lett å la se rive med i enhektisk hverdag med mye stress og mange aktiviteter. Det kan fort gi ruo og problemer med å sove samt uheldig vektøkning. Det er derfor viktig å lage seg gode vaner som du kan ha med deg hele livet. Fysisk aktivitet er viktig for helsa både fysisk og psykisk. En tur i naturen styrker hele kroppen og er bra  for kondisjon, muskler, skjelett samt hjerte og hjerne. Sunne matvaner er viktig for en sunn helse. Gjennom maten gir vi kroppen viktige næringsstoffer som kroppen trenger. D-vitamin er viktig for skjellet og jernopptak, det sunne fetter er bra for hjerte og hjerne samt fiber fra frukt og grønt er viktig for en sunn og fungerende tarm for å ta opp næringsstoffer. Gode måltidsrytmer med mat hver 3-4 time gir et stabilt blodsukker som gir stabil enerig, god hormonbalanse og nok søvn. Les mer om kosthold og ernæring på Helsenorge sine her. Takknmelig fot tips til sunn alderdrom.

Herr er min oppskrift på grønnkål juice
1 håndfull grønnkål
1 eple
1/4 sitron
1/2 stilk stangselleri
2 dl ingefær
Skyll grønnkål, vask eple, skrell ingefær og rens stangselleri. Press saften av sitronen og hell i juicemaskinen. Skjær alle ingredienser i biter og legg i juiecaskinen. Serveres kald i glass. Oppskriften er fra min bok: I balanse med riktig mat, farger og yoga som du finner på nett hos Bokkilden her eller i din lokale bokhandel. Håper det smaker! Vel bekommer!

klem Siv

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

JUHU - Kongsvinger Bibliotek starter opp med BYBI!

Kongsvinger Biblkiotek starter opp med prosjektet BYBI! Jeg gleder meg til å ta vare på disse honningbiene. ByKuben i Byparken er nå på plas...