lørdag 7. mai 2022

Bievennlige blomsterSommer er tid for å ta vare på våre viktige pollinerende insekter, både villbier og honningbier. Det gir deg en økt blomstring i hagen og på terrassen og økt bær og frukt avling.
 
Duftende blomster tiltrekker seg biene og her kan biene hente viktig pollentil sin honningproduktsjon og pollinering. Alle hagesenter som for eksempel  Plantasjen har på sine planter info om blomstene er egnet for bier med et lite biesymbol med teksten Bra for bier.

Bildet over viser en krukke med lavendel som er en duftene plante som biene liker godt. Av andre bievennelige blomster og urter anbefales blant annet honningurt, ringblomst, tagetes, anisisop, roser, mynte, timian, rosmarin, oregano og sitronmelisse samt bærbusker og frukttrær. Har du en hage, sett av plass til en blomstereng og du gjør en stor innsats for biene våre. Lag gjerne en vannkilde til biene ved at du setter frem lave bøtter eller fat med vann og lecakuler som biene kan sitte på for å få tak i vann.

Nettsiden Blomstermeny har en utrolig stor oversikt over blomster, frukttrær og planter som er egnet for biene. Les mer om det på nettsiden til Blomstermeny her.

klem Siv
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

JUHU - Kongsvinger Bibliotek starter opp med BYBI!

Kongsvinger Biblkiotek starter opp med prosjektet BYBI! Jeg gleder meg til å ta vare på disse honningbiene. ByKuben i Byparken er nå på plas...