torsdag 29. september 2022

Hilsen fra Birøkteren!



Her kommer hilsen fra birøkteren. Det er høst og tid for innvintring. Da fylles forkar opp med sukkervann for ekstra næring til biene før vinteren kommer. Jeg er sertifisert birøkter og har et par bikuber på Finnskogen. Jeg er også partner hos Finnskogen Natur & Kulturpark. Det er en hobby jeg setter stor pris på og kan anbefale alle som liker å være ute, er glad i honning og vil ta vare på vår matproduksjon. Uten biene stopper matproduksjonen. Tenk - så viktig er disse små insektene for vår planet.

Vil du lese mer om birøkt, klikk deg inn til Norges Birøkterlag som du finner på nett her.  Honningcentralen som tar i mot honning og selger dette til alle butikker i Norge har også en inspirerende side med oppskrifter og nyttig tips om bier og honning som du finner på nett her. Honning er viktig medisin å ha i ditt husapotek. Jeg bruker honning hver dag over havregrøten, i bakst og i salat. Velg lokal honning når du kan, da støtter du en lokal birøkter.  Honning styrker kroppen og smaker jo bare helt nydelig!

klem Siv


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til Valeluna ved vakre Homsjøen

Det er fortsatt mye snø på Finnskogen og her på Valeluna ved den vakre sjøen Homsjøen er det fortsatt hvitt. Det er ikke bare biene som leng...